Sovietul Suprem de la Tiraspol a aprobat formal, vineri, numirea în calitate de premier al lui Alexander Rosenberg, un apropiat al holding-ului Sheriff și al liderului separatist Vadim Krasnoselski.

Holdingul Sheriff al oligarhilor locali Viktor Gușan și Ilia Kazmalî, doi foști ofițeri de informații ai KGB, ce controlează de facto atât viața politică, cât și cea economică a regiunii separatiste transnistreană. Liderul separatist Vadim Krasnoselski a fost în trecut șeful securității holding-ului Sheriff și este general de miliție.

Rosenberg este un funcționar de rând transnistrean de profesie inginer electrician si agronom originar din Ucraina din regiunea Vinița. Rosenberg a condus brutăria din Tiraspol timp de 10 ani, iar în ianuarie 2022 a devenit ministrul Agriculturii și Resurselor Naturale.

Sovietul Suprem de la Tiraspol îl propulsează drept premier al regiunii nerecunoscute Transnistria pe un fost șef de brutărie, Alexander Rozenberg. Lupte subterane între diferite facțiuni din Transnistria

Lasă un răspuns