Rușii care cunosc cel bine Donbas-ul si au luptat cu ucrainenii acolo si generalii americani specializați in tancuri zic fix același lucru. Ca Rusia va pierde lupta – ca nu au nici o șansa.

Igor Girkin este primul șef al separatiștilor din Donbas – el a condus primul război acolo cu Ucrainenii pe care ii urăște. Știe fiecare sat, drum, fortificație. Ei bine azi a publicat un text detaliat in care explica problema:
– rusii NU au suficiente trupe ca sa sparga fortificațiile Ucrainei, sa captureze orașele in Donbas si sa își si mențină pozițiile.
– nivelul de pierderi al rușilor e colosal, va continua sa fie enorm, si nu mai au cum sa înlocuiască trupele eliminate (decât dacă fac o conscriptie Nationala, însă asta durează mult)
– ucrainenii au MAI MULTE trupe decât rușii acum, si sunt super înarmați cu arme avansate din SUA si Europa.

– riscul pentru ruși e ca, după ce pierd in Donbas, nu o sa mai aibă armata – ucrainenii pot intra pe teritoriul Rusiei si sa atace de exemplu Bolgorod care va fi fără apărare.

Pe cealaltă parte – gen. Mark Hertlig, fostul sef al US Army Europe, tanchist (omul chiar știe ce spune). Ne explica ca, pe lângă problemele astea – mai e si zona logistica unde va fi imposibil pentru ruși sa își securizeze liniile de aprovizionare.

Ca sa înțelegeți – e nevoie de mii de camioane IN FIECARE ZI care sa ajungă la artilerie si tancuri cu muniție si benzina). Si rușii, cu cât avansează, cu atât își lungesc liniile de aprovizionare pe care nu le pot apăra.

(Sursa mai jos, cu întregul text – lung – al lui Girkin, tradus in engleza)

Andrei Caramitru

Lasă un răspuns